Scampi i saffranssås
Ikväll lagade jag en jättegod middag!
Jag vågar exprementera mer med maträtter än med efterrätter. Chansen att man misslyckas med en varmrätt är ytterst lite om man inte har otur och råkar bränna den :)
Receptet finns med ifall någon känner sig manad att prova på!
400 g scampi eller räkor utan skal
1 röd paprika ci 4 salladslökar eller 1/2 purjolök
2 msk olivolja
4 msk mango chutney
1/2 - 1 påse saffran
1/2 msk japansk soja
ev salt och peppar
färsk pasta
grönsallad
Gör så här: Om scampin är rå, koka den i saltat vatten i 3–4 minuter. Skär paprika och salladslök i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt mango chutney, saffran och soja. Koka ihop i någon minut. Lägg i scampin eller räkorna och låt dem bli varma. Servera med pasta och grönsallad.

Jag vågar exprementera mer med maträtter än med efterrätter. Chansen att man misslyckas med en varmrätt är ytterst lite om man inte har otur och råkar bränna den :)
Receptet finns med ifall någon känner sig manad att prova på!
400 g scampi eller räkor utan skal
1 röd paprika ci 4 salladslökar eller 1/2 purjolök
2 msk olivolja
4 msk mango chutney
1/2 - 1 påse saffran
1/2 msk japansk soja
ev salt och peppar
färsk pasta
grönsallad
Gör så här: Om scampin är rå, koka den i saltat vatten i 3–4 minuter. Skär paprika och salladslök i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt mango chutney, saffran och soja. Koka ihop i någon minut. Lägg i scampin eller räkorna och låt dem bli varma. Servera med pasta och grönsallad.

Kommentarer
Trackback