Vit chokladmousse
Den här otroligt enkla efterrätten gjorde jag för några kvällar sen, och det går inte att göra fel här!!
Den är riktigt gott och väldigt enkelt att göra. Man behöver bara komma ihåg från kvällen innan att blanda grädden med chokladen, sen behövs det bara vispas upp.
2 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
Garnering 100 gram bär
Tillagning
Bryt chokladen i mindre bitar och smält bitarna på låg värme tillsammans med grädden. När chokladen precis har smält, häll upp blandningen i en burk och ställ i kylen åtminstone över natten (skall helst göras 24 h innan servering). Häll upp blandningen i en skål och vispa upp den till en lös mousse. Den blir snabbt tjock så var aktsam så den inte blir för stabbig. Lägg upp i portionsglas, exempelvis Dry Martini-glas, och servera med färska bär på toppen (blåbär eller hallon, jordgubbar etc). Dekorera gärna med ett mörkt chokladflarn nedstucket i glaset. Njut långsamt!
Den är riktigt gott och väldigt enkelt att göra. Man behöver bara komma ihåg från kvällen innan att blanda grädden med chokladen, sen behövs det bara vispas upp.

100 gram vit choklad
Garnering 100 gram bär
Tillagning
Bryt chokladen i mindre bitar och smält bitarna på låg värme tillsammans med grädden. När chokladen precis har smält, häll upp blandningen i en burk och ställ i kylen åtminstone över natten (skall helst göras 24 h innan servering). Häll upp blandningen i en skål och vispa upp den till en lös mousse. Den blir snabbt tjock så var aktsam så den inte blir för stabbig. Lägg upp i portionsglas, exempelvis Dry Martini-glas, och servera med färska bär på toppen (blåbär eller hallon, jordgubbar etc). Dekorera gärna med ett mörkt chokladflarn nedstucket i glaset. Njut långsamt!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Gott!
Trackback