Sista september!!

Snacka om att tiden går fort! Jag känner mig fortfarande lurad på hösten (tog sen semester så jag kan aldrig märka skiftningen från sommar till höst).
Men men...nu ser jag iallafall framemot kalla och mörka kvällar, när jag sitter framför minibrasan och mina ljus och dricker te och läser och myser och....   Japp...jag gillar vintern. För mig betyder det att julen är nära.

Ikväll blir det dock föreläsning, och mina två sista föreläsningar har blivit inställda så jag ser verkligen fram emot ikväll! Jag har även träffat flera personer från kursen som jag kommer nog ha kvar i mitt liv även i framtiden :)  Riktigt trevligt när man hittar roliga vänner som man klickar med!

Nu kan man även börja söka in på Universitet/högskola för vårterminen, jag sitter och funderar på om jag ska välja en till kurs. Det är inte så krävande och jag har jätteroligt samtidigt som jag lär mig mycket. Sista antagningsdagen är 15 oktober.
Glöm inte bort det!!







Amor Vincit Omnia

Efva Attlings serie som betyder "Kärlek övervinner allt", från Orrefors har komplettets med en tårtfat. Precis som hennes glas har även denna en signaturring runtfoten. Jag tycker om hennes serie, den är både enkel, stilren och väldigt vacker.
Jag vet att det är ganska lååångt kvar till jul men denna underbara tårtfat kommer definitivt upp på min önskelista till jultomten, eller rättare sagt mina snälla familjemedlemmar ;)


Hur ser din ekonomi ut?

Jag är en riktigt nörd när det kommer till privat ekonomi, så jag tänkte skapa en ny kategori här i bloggen som handlar om just ekonomi. De flesta vet att man bör spara lite pengar för framtiden men här tänkte jag dela med mig lite om erfarenheter efter att gått på diverse kurser och seminarium, samt läst många böcker som tar upp ämnet privat ekonomi och ekonomiskt oberoende.

Första punkten är hur mycket sparar du varje månad?
I regel bör man åtminstone försöka lägga undan 10 % av sin lön till sparande. Detta gör man lättast om pengarna dras från kontot till ett sparkonto med hög ränta, så att man inte "ser" pengarna. Då vänjer man sig vid att man inte har dem heller och försöker leva på som vanligt utan den sparade summan.

Man bör även ta ett allvarligt titt på sin konsumtion, oftast behöver man inte vissa saker/tjänster utan man har fått vanan att alltid göra det, så vi människor handlar efter det. Jag har testat mig själv många gånger om, oftast köper jag något av ren vanesak så som en take away latte innan jobbet (trots att vi har kaffe på jobbet) eller köper en tidning eller godis när jag är på väg hem. Missförstå mig inte, jag tycker absolut att man ska köpa dessa saker, om man verkligen vill ha det. Men inte bara för att... Om man slår ihop en latte i veckan under ett år hamnar man plötsligt upp på en summan över 1500 kr. Eller om man äter lunch ute varje dag så hamnar man back med runt 1800 kr i månaden. Oftast är det något man bara slänger i sig för att gå tillbaka och jobba. Vilket betyder att många inte ens njuter av den maten som de betalar för. Dessa pengar kunde man använda lite klokare. Kanske köpa något annat som ger dig större glädje eller som du ville ha.

En annan sak man kan göra att titta över alla sina räkningar och utgifter som man har totalt. Oftast går det att skära ner på saker och ting. Det kan vara en mobilräkning eller el eller dyra matkostnader.
Jag tycker att alla människor bör åtminstone ha en buffert som de kan landa på/använda sig av när det krisar ibland, så man slipper låna av banken eller vänner för att man inte har tillgängliga kontanter. För helt ärligt, hur ofta händer inte det att man råkar på något när man minst anar det.

Världens lättaste efterrätt

Jag gillar när saker och ting går smidigt och är enkelt att göra, men smaken vill jag inte leka med ;)
Så detta är min fusk-efterrätt, vet inte ens om man får kalla den för efterrätt. Men det går snabbt att fixa och är supergott.
(Dock brukar jag använda mig av martiniglas)

Halloncheesecake i glas

Ingredienser (4 port)

250 g djupfrysta hallon
2 dl Kesella vanilj
1 digestivekex

Gör så här:
Tina hallonen något. Lägg dem i 4 små glas/martiniglas och täck med Kesella. Krossa kexet och strö det över.

TAAAAADAAAAAAA!!!  

Middagsplaner

Jag sitter och kollar på klockan hela tiden....
Har inte ätit mycket till lunch, hade bråttom så det blev bara en snabb micro soppa som jag sprang till närmsta livsmedelsbutik här intill jobbet för att köpa mig en skaldjurssoppa. Jag är lite emot dessa soppor men jag orkade inte med ytterligare en salladsdag. Måste säga att jag blev väldigt förvånad eftersom den kostade bara 25 kr och var supergod, dock så är själva plastskålen dubbelt så stort som innehållet så man blev inte direkt mätt. (Rekomenderar att köpa två för att bli mätt). Det den var absolut värd pengarna.

Märker att jag börjar glida ifrån ämnet nu plötsligt men det jag tänkte säga var att ikväll ska jag tillsammans med ett trevligt sällskap äta på Texas Longhorn. Så det blir definitivt ett sort bit kött till mig med goda tillbehör =)   Happy!!


Söndag

Vilken skön morgon!!
Helt underbar att sova länge och vakna upp av solen, sånt händer minsann inte ofta nuförtiden :)
Jag har bestämt mig för att ta tag i sådant som behövs idag. Det ska bli en hel del plugg, eftersom jag vill ligga steget före och med mina resor den sista månaden så hänger jag knappt med. Jag beställde lagboken i måndags och fick den nu innan helgen vilket gjorde mig positivt överraskad med tanke på att Adlibris brukar ta på sig en evighet innan de skickar iväg böckerna. Så nu kan jag markera alla lagar, sätta flärpar och göra uppgifterna med ;)  Happy...happy

Resten av dagen ska jag ha en chilldag med mini spa, serier och filmer. Jag måste även läsa mina Elle tidningar jag har fått hem. Sjukt konstigt för att vara mig att jag inte har hunnit med det  än!?! Jag brukar sluka tidningar så fort jag får tag i en.
Jag ska över försöka hinna ut en sväng på powerwalk eller träna på min Orbitrack  (lite nytta behövs!)  =)
Ha en superbra dag!

Myslördag

Min helg är helt perfekt!!
Igår gick jag tidigare från jobbet (efter en välförtjänt vecka). Kändes jättebra att att jag hann klart med allt jag skulle innan helgen började.
Efteråt träffade jag upp pojkvännen och vi myste ett tag för oss själva innan vi gick och mötte upp våra gemensamma vänner för middag och bowling. Det är minsann något jag inte gör varje vecka! Tror inte ens att jag har bowlat på evigheter.
Trodde helt ärligt att jag skulle vara sämst bland alla men några strikes fick jag minsann in och hamnade ganska högt på listan :)  (Kul att vissa grepp fortfarande sitter kvar trots att man har blivit äldre)  'hahaha*






Igår fick jag även en väldigt trevligt samtal från Duka Home om att mina tallrikar hade kommit och att de hade lagt undan till mig!! Helt otroligt med tanke på att jag beställde dem för cirka en månad sen och de skulle endast höra av sig ifall de packade upp dem samma dag. Trodde inte att de var så snälla att de sparade dem åt mig i närmare en månad, det kallar jag för god service!! Så imorse åkte jag förbi där och köpte alla, plus två extra uppläggningsfat, 6 tekoppar med fat, såskopp, 6 små pajformer, soppskålar och 6 små skålar. Jag gjorde en bra affär, och jag kan definitivt tänka mig att de blev glada över att de behöll mina tallrikar så länge  ;)

Nu sitter jag och väntar på pojkvännen för en filmkväll och jag har laddat upp med massor av snacks, glass och godis. Det var länge sen jag fick en sådan här kväll så ikväll ska det njutas förfullt!

Ledigheten

Just nu njuter jag bara av att vara ledig. Åker bort igen på fredag till Lissabon den här gången. Ska bli trevligt att umgås lite med familjen och nu har det blivit lite av en tradition. Jag har sprungit runt i idag i lite affärer, köpte whiskey-glas som jag har tänkt använda för mina äppel-kanel och yogurt efterrätter. Dom är superfina!! Jag passade även på att köpa stora doftljus (block). Jag har tänt den ena nu och hela lägenheten luktar underbart. Ska definitivt åka förbi igen och köpa fler. Annars har det bara varit en mysdag i soffan framför datorn, idol och diverse matlagningsprogram.
Riktigt skön kväll, hoppas ni har det bra!

Juridiken

Efter att ha varit på den första föreläsningen måste jag säga att jag är väldigt överraskad!! Det var hur kul som helst!!
Jag vet inte om det beror på att jag inte direkt känner någon press alls, läser kursen enbart av intresse eller mina nya kurskamrater som alla var jättetrevliga eller våran otroligt roliga professor. Jag satt bokstavligen och skrattade under hela föreläsningen på tre timmar :)

Jag var även väl påläst innan föreläsningen började så det kändes kul att veta vad han gick igenom och inte alls skrämmande trots att allt var så pass nytt.

Det är underbart att starta hösten med en förändring i livet. Speciellt när man jobbar hela tiden. Jag ska nog inför detta som rutin, att göra något nytt/prova på något varje höst! När allt känns mörkt kallt och tråkigt har man något att se fram emot som man brinner lite för.










RSS 2.0