Dagens planer

Idag  kommer det bli en väldigt lugn helgdag. Jag tar igen mig efter förra helgen då vi åkte på en roadtrip till Gävle och Furuvik. Jag har redan hunnit med en lång powerwalk (vi brukar gå en mycket längre sträcka på helgerna än på vardagarna) mest på grund av att man inte behöver oroa sig för tiden då. Och sen kom vi hem till mina föräldrar och åt en jättegod frukost med dem. Jag hade stora planer för dagen med att springa och köpa nya växter och blommor och böra ta tag i planteringen ute på balkongen men efter att vi kom tillbaka så kände jag mig helt slut och orkar inte ta tag i det så jag tror att det blir en lugn dag framför tv och datorn samt att umgås mycket med mina föräldrar på kvällen :)
Jag har många filmer och serier som jag har gärna vill plöja mig genom tidningar och  två böcker som jag har påbörjad och även där vill fortsätta läsa dem så den här dagen kommer bli väldigt bra!!


Jag ska bara gå ut en snabbis nerför gatan till affären och handla lite gott, vilket blir sallad  och grillad kyckling. Får inte heller glömma bort favvo snacksen så det blir en påse Ahlgrens sura bilar (kan inte leva ut dem!!) och en lösviktspåse med Exotic snacks samt lite gott frukt till. Vår kvartersbutik är jättebra, de har allt från delikatesser och färska och exotiska frukter till en egen liten konditori del innuti. (Dock kan jag säga att det kostar som det smakar, men perfekt för latdagar när man inte orkar ta bilen).
Det här kallar jag för en behaglig dag ;)
Hoppas ni får en trevlig dag!

Fredag morgon

God morgon bloggen!
Dagen har börjat väldigt bra trots att det duggar ute. Jag har redan varit på min dagliga powerwalk och avslutat med en skön dusch och god men liten frukost. Så jag passade på och gick av tunnelbanan en station tidigare och sprang in i Muffin Bakery innan jobbet och köpte med mig en cappuccino och en muffins med jordgubb och cheesecake smak.  
Kan rekommendera smaken!!
Skönt att det är fredag, tempot på jobbet är mycket lugnare och alla kollegor mer glada :)
Den här dagen kommer gå fort då jag har roliga uppgifter på min lista att göra och jag har stenkoll på vad som behövs göra klart i projektet. Det har varit riktigt härligt att vara ledig i två dagar, behöver bara jobba idag så är jag ledig igen i två dagar. Kan inte alla veckor se ut så här?  ;) Då ser man verkligen fram emot att gå till jobbet speciellt när man har en långlunch inbokad som idag också.  Japp, det är sommar och liver leker..
Ha en fortsatt bra dag!

Ay ay captain

Jag har blivit bjuden på en stor Sailor fest i början på augusti på en hyrd båt, där några vänner till mig ska fira sina födelsedagar tillsammans. Temat för festen är självklart sailor och marin, och jag har letar ett tag nu efter en klänning som ska passa in. Måste säga att det inte var direkt det lättaste att hitta då jag inte vill köra på en Halloween kostym, känns inte riktigt hundra då det kommer vara väldigt mycket människor på festen och det är middag innan. Jag vill ha en ganska enkel men elegant klänning som passar in på temat.
Men efter lite letande så hittade jag den här klänningen på Nelly och nu har jag beställt den. Jag hoppas verkligen att den sitter bra och att ingen annan på festen har på sig samma klänning för jag orkar inte leta längre :S   *hoppas hoppas*
Jag är lite av en kontroll-freak och vill inte sitta sista kvällen och försöka improvisera ihop något som ska funka på festen, så för mig gäller det att ligga steget före med allt så jag kan slippa tänka på det ;)


På bilden ser klänningen vit och svart ut men den är vit och marin med guldknappar

Cashflow

Jag läser väldigt mycket skönlitteraturböcker och vanliga chicklit, en viktig sak som jag lärde mig ganska tidigt är att man även måste varva dessa böcker med böcker som man lär sig något av. För det är lika bra att erkänna att man lär sig inget nytt i skönlitteratursböcker utan dessa är till för att läsa sig förbi och drömma bort.
Själv har jag varit väldigt intresserad av ekonomiska böcker, alltså sådana böcker som ger tips för att man ska tänka rätt och fokusera på ekonomisk frihet och självuppfyllande böcker. För alla har vi sidor som man kan jobba på och vi vill alla öka våra tillgångar.
Jag är ingen person som sparar på alla mina pengar, tycker pengar är ett medel för att ha ett bra liv så jag tycker om att unna mig saker och ting och passa på och njuta. Däremot så inser jag också att jag måste tänka på morgondagen och även en ännu bättre framtid, så jag sparar en liten summa av lönen varje månad. Eftersom dessa pengar drag diekt från mitt konto så märker jag inte av dem och saknar dem inte heller.
 

Som första bok kan jag verkligen rekommendera Rich dad, Poor dad som är skriven av Robert T. Kiyosaki. Jag älskar hans böcker och hans filosofi när det kommer till pengar. Att man ska försöka få dem att jobba för dig och inte tvärtom så som stor del av befolkningen gör.
Till min stora glädje hittade jag hans andra bok igår av en slump som heter Cashflow Quadrant som bygger vidare på hur man ska gå tillväga och hur man ska tänka. Så nu kan jag inte göra annat än att sitta och sträckläsa den. Jag har inte kommit så långt i den än men jag kan säga redan nu att jag har fått flera aha-upplevelser.


När alla andra fortfarande sover

Hej!
Jag måste börja med att berätta att det finns många små saker i livet som man bör uppskatta och verkligen passa på och njuta av. Idag är jag helt ledig!! det mina vänner händer inte så ofta mig på en vardag eftersom jag har ett kontorsjobb.
Så idag har jag inte tagit någon sovmorgon, utan var ute och powerwalkade redan vid sex på morgonen. (Här är vi effektiva)
Jag börjar verkligen uppskatta min pw på morgonen. Känner verkligen att jag är mycket piggare och gladare samt att jag får ut så mycket mer av dagen, jag hinner verkligen med så mycket mer på mina dagar nuförtiden. Kan inte förstå att jag sov bort halva dagarna förrut. Och jag som klagade hela tiden på att jag fortfarande var trött, snacka om att det var övertrötthet.

Klockan är straxt efter elva och jag har redan hunnit med dagens träning, haft hantverkare här som har fixat till mina ventiler och fönster, jag har redan storstädat här hemma (plockat undan allt, dammsugit, putsat, dammat av, moppat). Så det enda jag har kvar på min lilla lista är tvätten som jag kommer ta tag i ikväll. Så idag har det varit en superdag, känner att jag mår mycket bättre när hela lägenheten är fläckfritt. Straxt ska jag hoppa i duschen och ha en liten spa-stund med peeling, hårinpackning, ansiktsmaks och scrubb. Sen är det filning och nagelmålning som står på schemat.
Hoppas ni har en bra och aktiv dag!


Nytt beroende

I have a confession....
Förutom att jag är en smink- och produkt junkie så har jag även blivit helt beroende av fruktsnacks. Det här är den trejde påsen jag har köpt på två dagar.. Exotic snacks kommer inte känna av någon lågkonjuktur efter att jag har fått både mig själv och halva min arbetsplats att bli beroende av deras sötsaker...crap
Men gott är det och jag försöker inbilla mig själv att det är ett mycket nyttigare alternativ till godis...men vi vet alla att enbart yougurt inte smakar så gott utan allt socker som är tillsatt.
Hejdå beach 09..


Uppdatering

Just nu händer det extremt mycket nytt i mitt liv så jag hinner inte blogga alls som jag gjorde förr.
Jag kanske ska börja med att uppdatera er (eller rättare sagt för mig själv för jag behöver verkligen skriva av mig) om allt som har hänt.

Största nyheten är väl att jag är förlovad!!! Helt sjukt och jag måste säga att det känns lite ovant att ha en stor diamantring på mitt finger. Men jag älskar den!!!  *love*
Sen kan jag meddela att våra familjer har träffats nu ett antal gånger och de gillar verkligen varandra och har riktigt trevligt tillsammans, vilket känns helt underbart. (Jag hatar stela träffar och middagar)
Köket är nästan helt klart, jag väntar bara på elektrikern som behöver sätta upp en vägguttag som de monterade ner när spotarna över diskbänken skulle upp.
Hela längheten börjar också snart bli helt klart, jag behöver fortfarande garderober men nu har jag valt ut ett garderobssystem. Förutom det så behövs det fortfarande tavlor, och smådetaljer "piff". Nästa projekt efter garderoberna blir att lägga någon form av trall på balkongen. Jag har bara inte bestämt mig för vilken sort.
Annars så börjar alla bitar hamna på plats.
Jag har även tagit tag i träningen, vilket resulterar i powerwalks på morgonen (varje dag) och träning på Balance ca 2-3 dagar i veckan. Så jag hoppas att synliga resultat dyker snart upp.
Sista punkten på min lista var gammalt plugg, som både behövs privat och för jobbet och jag har även börjat ta tag i alla sådana lösa trådar som jag har haft dåligt samvete över så länge.

Ibland stannar jag upp lite och känner att jag måste nypa mig själv för att se att allt är sant och saker och ting har blivit exakt så som jag ville ha det. Det kallar jag för lycka!!


RSS 2.0