Köpstopp!!

Mina vänner nu börjar utmaningen jag har fasat för ganska länge! Jag har för ett tag sen slagit vad med två vänner om att självklart kan även jag ha shoppingstopp och inte handla massa prylar och kläder hela tiden. Detta är något som jag själv har väldigt svårt för, så det här kommer bli en superbra utmaning för mig.
Jag gör inte av med så mycket pengar på veckorna eftersom jag jobbar från tidig morgon och en bra bit på eftermiddagen/kvällen och sen står det oftast träning på mitt schema. Så det brukar inte finnas något öppet när jag är på väg hem. Men nu!! nu börjar min semester (3 heeela veckor) och jag har problemet att jag tar igen allt shopping jag inte hinner göra under veckan på helgerna och när jag är ledig, vilket motsvarar att jag hinner göra av med flera tusen varje helg :S

Jag har fått lite dispans fram till nu eftersom jag hittills har behövt mycket inredningsprylar osv. till lägenheten men nu är den klar och jag har inga flera kostnader som jag bör tänka på. (Jag vet att jag har vissa projekt för lägenheten under hösten och de ska jag ändå behålla) men inte köpa något onödigt. Allt som ska handlas förutom mat och nödvändigheter ska upp på "LISTAN". Augusi är värsta månaden för mig på året då jag verkligen får alla mina räkningar för hela året så som hemförsäkring, bilförsäkring, bilskatten, terminsräkning och terminskort :S  (näst hemskaste månad är självklart Januari)
Men men, för att mina vänner vill ge mig en tuff utmaning så ska köpstoppet börja redan nu och gälla fram till slutet på september.
Tack och lov är det bästa med den här semestern att mina föräldrar bjuder mig på resan jag ska åka och allt är redan förbetalt så jag slipper tänka på någonting. Allt jag behöver tänka på är att inte handla något onödigt på resan. (enklare sagt än gjort). Men nu har jag verkligen tagit tag i allt!!

Jag ringde även och sänkte min nya hemförsäkring, det blev inte med mycket med fortfarande en slant :)
Så jag känner att jag tänker på allt och tar tag i alla mina utgifter. Ni räknade säkert ut det men självklart kommer ni att få följa  med mig på den här resan och se hur det verkligen kommer gå för mig.
(Alla säger redan nu att jag kommer förlora och inte kan hålla ut mer än max 3 dagar men jag tror själv annat). Tävlingsinriktad som jag är så kommer jag tänka mig för en och två gånger extra innan jag tar fram plånboken.

På ett sätt är det här väldigt bra för mig, jag hinner kanske njuta mer av mina saker och använda dem, istället för just nu, där det hänger massor med kläder i min walk-in-closet som fortfarande har etiketterna på sig.
Och speciellt känna ett visst värde för att allt jag lägger ner pengar på. Och självklart hoppas jag på att det här även gynnar mitt sparande. Jag sparar varje månad men nu kanske jag får mer pengar att spara själv också förutom det som dras från mitt konto per automatik. Och jag ska försöka hålla mig borta från dyra affärer och websidor så jag åker inte dit för några dyra köp.
Let the game begin....

Onsdagens tankar

Nu är jag tillbaka igen!! Gud vad jag försvinner hela tiden. Sorry sorry..ska bli skärpning under hösten!!
Jag kan berätta lite nytt, jag gick på Sailor-festen och min klänning rockade!!! så det kändes härligt och ingen annan hade en likadan på sig :)

Livet rullar på som vanligt, har varit mycket jobb för min del och lite plugg då jag skrev (äntligen) en gammal tenta som jag har haft dåligt samvete över hur länge som helst. (Den går så sällan så man måste verkligen få in den i sitt schema).
Så nu sitter jag här förväntansfull och väntar på att den ska rättas och jag får förhoppningsvis tillbaka ett positivt resultat.

Igår fick jag äntligen min nya tevebox, då jag inte har haft en fungerande boxer på över en månad!! så nu kan jag äntligen titta på tv igen. *happy happy* Kan knappt själv förstå att jag inte har brytt mig så himla mycket om det alls :S
Men jag tror att det berodde på att det var sommar, (jag var inte hemma på kvällarna) fanns ändå inget vettigt på tv (bara repriser) och att jag ser alla mina serier på datorn (från olika sidor) så det enda jag har saknat har faktiskt varit nyhetsmorgon innan jag går till jobbet. Men nu ska jag kolla på ALLT igen  :)

Känner att all min energi har tagit slut nu, jag har bara idag och imorgon kvar på jobbet, sen är det SEMESTER för min del!! Japp, jag brukar ta sena semestrar, när alla andra är tillbaka. Tycker faktiskt att det är skönt att jobba på sommaren då tempot är lugnt och man kan ta långa luncher och glasspauser från kontoret.
Så ni kan förstå hur kul det är att sitta och jobba just nu.

Jag har förberett allt inför fredag då jag och pojkvännen ska iväg på en roadtrip och befinna oss på ett bröllop på lördagen. Ska bli riktigt kul! Vi ska mysa hela helgen och stanna lite överallt på vägen och njuta.
Så det ska bli tre härliga mysdagar med kärlek i luften.

Resten av semestern har jag inte planerat, tar det lite som det kommer. Eftersom vi har andra bröllop att också gå på (gud vad alla gifter sig). Sen såg vi prinsessan Madeleines förlovning med Jonas igår, härligt med kärlek dock tyckte jag att det kom lite snabbt och spontant. Men trevliga överraskningar är alltid välkommna!!
Hoppas de lever lyckliga tillsammans. Tycker att det är kul att de har varit tillsammans exakt lika länge som jag och min pojkvänn och att de förlovade sig två månader efter oss. Däremot får hon gärna gifta sig före så jag får inspiration till mitt bröllop ;)


RSS 2.0